A munkahelyi teljesítmény hét fő hajtóereje


Függetlenül a mérettől és a tevékenységektől több közös hajtóereje van a termelékenységnek. A növekedési felmérés (Business Growth Checklist) kitöltésével az eremények megmutatják a vállalatoknak azokat a működési, készség- és tudás szintű, illetve szervezeti  hézagokat, amelyek megakadályozzák őket a fejlődésben, növekedésben.
Az alábbi hét tényező vizsgálata is része a felmérésnek. Ez a néhány szempont áttekintést ad arról, milyen változásokat érdemes tenni a teljesítmény és a termelékenység fokozása érdekében.

Vezetők fejlesztése

A vezetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a vállalat és ők a csapatukkal hová tartanak. Észre kell venniük a jó lehetőségeket, inspirálniuk kell a csapatot, és hatékonyan munkaszervezést, jó légkört és kölcsönös megbecsülést várnak. Mind az egyének, mind a csoport igényli a megfelelő vezetést, ezért a vezetőfejlesztés egy soha véget nem érő folyamat.

Serkentő vállalati kultúra

Pozitív emberi kapcsolatok, jó légkör, kellemes atmoszféra, ahová jó bejárni - mindez nemcsak növeli az emberek teljesítményét, és fokozza a lelkesedését a munka iránt, hanem az elköteleződésüket, hűségüket is erősíti. Hajlandóak extra erőfeszítést tenni a munkájukban, ami növeli az innováció lehetőségét, és stabilizálja a szervezetet.

Modern, jól használható eszközök

A munkavállalók munkaeszközei és körülményei nagyban meghatározzák a munkakedvüket és a termelékenységüket, ezért fontos, mivel és hogyan tudják elvégezni a rájuk bízott feladatokat.

A munkavállalók fejlesztése

Minél több lehetőséget kapnak a munkatársak a tanulásra, jellemzően felbátorodnak, és több ötlettel, javaslattal állnak elő munkájukat illetően. Különösen, ha bátorítják is őket arra, hogy új ötleteket és megoldásokat javasoljanak. Gyorsabb, pontosabb és eredményesebb munkát végeznek a jól képzett, magabiztos munkavállalók. Ezáltal megnő az esélyük az előléptetésre és a magasabb fizetés elérésére.

Kapcsolatépítési és együttműködési lehetőségek

Az információcsere és a tudásmegosztás növeli a teljesítményt, és növeli az innováció lehetőségét. Az együttműködés és az együtt végzett munka csökkentheti a költségeket, és teret adhat új ötleteknek, új munkamódszereknek, megoldásoknak.

Mérni, ami fontos

Nagyon fontos ismerni az értékét azoknak a megoldásoknak, melyeket a teljesítmény növelésére fordít a cég. A mérés megmutatja, mi számít igazán fontosnak az adott vállalat növekedése esetén. Például egy három napos készségfejlesztő tréning meghozta-e a várt hatást? Az átszervezés nyomán tényleg egyszerűbbek lettek-e a folyamatok?

A fenti lehetőségeket bármely cég alkalmazhatja. Mielőtt nekilát, fontos, hogy testre szabja, majd  célokat tűzzön ki minden egyes változáshoz.
Ha a növekedési felmérést szeretné elvégezni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot egy ingyenes konzultációra az info@humanexcellence.hu címen.


Rugalmas munkavégzés a teljesítmény egyik hajtóereje

Mit takar a rugalmas foglalkoztatás? 

Az Európai Unió szorgalmazza a rugalmas munkavégzést Első látásra hosszú a teendők listája a megvalósításhoz, valójában azonban bevált gyakorlatokról van szó, amelyek apró igazításokat, programok meghonosítását, valamint folyamatokon végzett változtatásokat igényelnek annélkül, hogy az üzleti eredményeket negatívan befolyásolnák. 
Sőt! Akkor van értelme változtatni, ha mind a munkavállaló, mind a munkáltató előnyökhöz jut ezáltal. 

Mit kell tudni az átalakítás előtt? 

A Rugalmas munkavégzés akkreditált program, mely megismerteti a vállalatokat többek között az alábbi témákkal

  • a rugalmas foglalkoztatás fogalma és lehetőségei
  • a munka-magánélet összehangolása
  • a kisgyermekes szülők hatékony foglalkoztatása 
  • esélyegyenlőség biztosítása
  • munkajogi lehetőségek
  • rugalmas munkaidő-tervezés 
  • környezettudatos gondolkodásmód
  • szervezeti átalakítás a fenntarthatóság érdekében
  • vezetők fejlesztése
  • változáskezelés

Hogyan zajlik az átalakítás? 

A rugalmas foglalkoztatást workshop és tréning formájában ismertejük meg a vállalat vezetőségével. 

Ezután a vállalatnak sikeres jövőképet és stratégiát alakítunk ki közösen az új működési formára szabva. 

A megvalósítás meghatározott forgatókönyv alapján egy és hat hónap időtartam alatt történik a szervezet aktív bevonásával. 

Miért jó a rugalmas munkavégzés? 

Tervszerű munkavégzés mellett a munkában nyújtott teljesítmény látható, mérhető és könnyen alakítható. A munkaidő nem stresszeli a munkavállalókat, hiszen a meghatározott feladatokat végzik el a meghatározott időtartamban. 
Kisebb irodahelység, kevesebb parkoló, bejárási költség, átalakuló javadalmazás, környezettudatos életvitel követheti a szevezti változásokat. Az üzlet letisztul és áttekinthetővé válik. 

A szervezetben rejlő értékek  a felszínre kerülnek, és az emberek kapacitása a stabil növekedést biztosító feladatok elvégzésére összpontosul.

A részletekért kérjen ingyenes konzulátációt az info@humanexcellence.hu címen.